18 Kasım 2011 Cuma

Şaka Mısın Google?


İki tane adam var. Sergey Brin ve Lawrence Page diye. Sonra bunlar Google'ı kuruyorlar. İlerliyor Google baya. Dünyada en çok kullanılan site haline geliyor. Gmail, Blogger falan uzayıp gidiyor.

Google+ diye bir şey varmış. Girdim internete baktım. Arkadaşlarınızla görüntülü konuşmalar yapın falan vardı. Cazip geldi, üye olayım dedim. Doğum yılımı yanlışlıkla 2000 mi ne yaptım. Sonra da Google bana küçüksün sen dedi. Sonra da hesabım silindi, yesilelmaguzeldirmesela.blogspot.com'a girilmiyor. Blogger'a da giremiyordum. Sonra Google'a e-posta yazmayı düşündüm. Belki affederler falan, bloğum da yeniden açılır diye. Hem de ne yazacağımı bile çok iyi biliyordum. Hem İngilizce hem de Türkçe yazacaktım. Nasıl anlarlarsa diye. Beni affetmelerini isteyecektim ve bloğumu devam ettirmek istediğimi söyleyecektim. Bir o kadar da salağımdır.



Sonra düşündüm, taşındım. Dedim ki "Bunlar öyle bir şey yapmazlar, ben en iyisi bu işten vazgeçeyim. Salak falan sanırlar beni, zaten e-postamı da okumazlar, binlerce e-posta geliyordur onlara." dedim. Sonra da vazgeçtim. 

Sonra da zaten Gmail'in adresinin mail-noreply@google.com olduğunu gördüm. No reply yazmışlarsa zaten göndersem de bir işe yaramazdı. Bakmazlardı bile silerlerdi hemen.

Sonra yeni bir Gmail adresi açtım. Telefonla doğrulamamı istediler. Numaramı yazayım dedim. Unutmuşum o sırada telefon numaramı. Düşündüm düşündüm sonunda numarayı hatırladım. Yazdım numarayı. Yanlış olmasın diye aradım kendimi. Meşgul çaldı. Numara doğru yani. Gönderdim Google'a numaramı. Mesajın gelmesini bekledim. Gelemedi. Birkaç saniye sonra geldi. Heyecanlı heyecanlı yazdım o mesajdaki rakamları. Onaylandı. Sonra blog oluşturdum. Eski bloğumla başlığı aynı.

Bir daha öyle şeyler yapmayacağım. Uslu çocuk olup uslu uslu şeyler yapacağım.

5 yorum:

  1. Blogları tanıtan, bloggerlara bloglar dışındaki her alanda destek olan bir hareket var. Sizide bekleriz. https://www.facebook.com/tumblogyazarlari

    YanıtlaSil
  2. ayy çok kötü olmuş ya.neyse geç olsun güç olmasın :)
    tekrar hoşgeldin tatlım

    YanıtlaSil
  3. Google`a yalan söylenmez :D
    Neyse geçmişolsun ve de hayırlı olsun :) Bize de bekleriz ;)

    YanıtlaSil
  4. Google'ı sevmemek için bir neden daha... Tamam, abi Dünyanın en büyük arama motorlarından birisin de, şimdi neden havalanıp küçükleri eziyorsun!

    YanıtlaSil
  5. Volante: Ehehe tekrar hoşbulduk :)
    Yanlış Anlaşılmış Mahkum: Bu Google ezdi bizi. Çok havalı oldu :( Kötü Google :D

    YanıtlaSil