19 Kasım 2011 Cumartesi

Haftasonu Ödev Vermeseler Okulu Sevmek İçin Daha İyi Bir Neden Olurdu


Her haftasonum aynıdır genellikle. Cuma eve gelince heyecanla bilgisayarı açarım. Gece on ikiye kadar bilgisayarın başında kalırım. Sonra annem uyuyacağını söyler ve ben de uyurum.

Cumartesi günü vapura binerim. Saat Kulesi'ne giderim. Börtü böceğin resmini çekerim. Eve gelirim sonra. Belki dışarı çıkıp kitapçıdan kitap alırım. Eve dönerim. Bilgisayarın başında pinekleyerek çektiğim resimlere bakarım. Sonra bir iki test çözerim. Belki kitap okurum. Sonra yine bilgisayarın başına geçerim. Saat bir civarı yatarım.

Pazar günü saat 10'da uyanıp bilgisayarı açarım yine. Saat 12 gibi yemek yerim. Sonra da ödevlerimin başına geçerim. Evet işte, en sinir olduğum nokta bu. Keşke hafta sonu sadece tatil yapsak. Bence daha güzel olur. Pazartesi günleri öğretmenlere gözleri kapalı şekilde bakan kişiler olmaz en azından. Onlar da tatil modundan çıkın diye bağırmak zorunda kalmazlar.

Evet, çok mantıklı geldi bu bana. Ama sevgili (!) öğretmenlerimiz bize haftasonları on sayfa ödev veriyorlar. Sonra da tatil modundan çıkacakmışız. Dinlenmeye vakit yok ama.

Pazar günleri de saat on ikiye kadar ödev yapıyorum. Öyle düzen kuran bir insanım. Bir haftasonu ödevlerimin hepsini cuma günü yapmıştım. Evet, güzeldi. Ama yapamıyorum artık. Ayrıca daha fazla ödev veriyorlar. Matematikten 10 sayfa ödev var. Haftasonu için. Haftasonu iki güncük bence. Çok abartmamak gerek. Bence haftasonları dinlenmek için koyulmuş. Bizim her an ders çalışacağımızı düşünüyorlar galba.

Yarın hep ödev yapacağım. Gece on bire kadar sanırım. Çok yavaş ödev yapıyorum ve dikkatim çabuk dağılıyor. O kadar eminim ki.

İyi haftasonları :)

2 yorum:

  1. Ooof of. Her yerde, herkese söylerim: Matematikçi sinirlenip 500 kere "Bir daha matematik dersinde gereksiz yere konuşmayacağım." yazdırmıştı bize. Parmaklarımın anası ağlamıştı.
    Onuun dışında, hafta sonuna verilen özel bir ödev yok bizde ama, benim hafta sonuna ittiğim ödevler var. Bir de sürekli beni SBS moduna sokmak isteyen öğretmenlerim ve ailem var. Takıyor muyum? YOO! Ama takmam lazım. Gelecek yıl için endişelerim çok ve bunu dağıtmanın en iyi yolu ders çalışmak. Huyum kurusun tembelim yaa :(

    Bu arada nasıl bu kadar konuyla alakasız bir yorum yapabilirdim ki daha? inanamadım-kendime Kızdım kendime. Ama biraz olsun sana içimi dökmüş oldum :O

    YanıtlaSil
  2. vapura b.nme bölümü hariç, tamamen benimkiyle aynı plan :D ha bir de ben hiç ödev yapmıyorum haftasonu o ayrı mesele... hafta içine tıkıştırıp yetiştirmeye çalışıyorum ama o da pek olmuyor galiba :D

    YanıtlaSil