2 Şubat 2012 Perşembe

Kar Yağdı

Hava durumu, kar yağarken bile 8 derece ve yağmurlu gösteriyordu İzmir'i. Ama kar yağdı. Çok üzülüyordum yağmıyor diye. Bugün çok mutluydum.

Hemen birkaç arkadaşımı çağırıp dışarıya çıktım. Arabaların üzerindeki karları alıp birbirimize attık. Sokaklarda bir sürü kişi vardı ve herkes birbirine kartopu atmaya çalışıyordu. Baya oynadık. Sonra kardan adam yapan adamları gördük. Biz de kardan adam yapmaya çalıştık.

Önce karları toplayıp şekil verdik. Sonra yerimizden memnun olmadığımız için başka bir yere gitmeye karar verdik. Kardan adamın kafasıyla gövdesini ayırdık, kucağımıza gövdesini alıp taşıdık. O sırada dondum. Giderken 5 - 6 yaşlarında iki tane çocukla karşılaştık. Bize kartopu attılar. Geldiler, kardan adama vurdular. Gövdesini bozdular kardan adamın. Çok sinir oldum onlara. Sen uğraş, taşırken bozsunlar. Bir daha yaptık. Üzerine şapka, dal, ip; ne varsa koyduk. Çok şirin bir şey oldu. Sonra da orada bozacaklarını bildiğimizden dolayı bizim eve koymaya karar verdik.. Gövdesi çok ağırdı. Hepimiz gövdesini kaldırdık ve asansöre koyduk. Her yer su oldu. Kardan adamı buzluğa koymayı düşünmüştüm ama kar kirli olduğu için buzluğa koymadım. Balkona koydum.  Şu anda balkonda duruyor. Gözleri ve düğmelerini oluşturan o cisimler yerde. Erimeye başladı ama.

Şimdi baktım da karlar erimiş, pek kar kalmamış. Yağmur yağıyor biraz biraz.

5 yorum:

  1. ne güzeeel keyifliymiş.
    :)
    ben de bugün kar yazısı yazmıştım.
    :)

    YanıtlaSil
  2. Dün uyandığım gibi dışardaydım bende herkes sokaklardaydı izmirlilere kar iyi gelmiyor bence :D

    YanıtlaSil
  3. Ben de öyle uzun yıllar sonra Aydın'a da yağdı hepimiz havalara uçtuk mutluluktan büyük küçük demeden herkes kartopu oynuyordu:)

    YanıtlaSil
  4. çalıştıgım işyerinde bir arkadaş kardan adam yapmaya kalktı , abartısız saatlerce ugrastı ve sonunda bızı cagırıp gelın bakın dedı . gıttıgımızde yerlerdeydık çünkü arkadasımız kardan adamı kepce kulak yapmıstı ve ısın tuhafı arkadas kepce kulaktı :) yakın zamanda yayınlarım dıye dusunuyorum :)

    YanıtlaSil